A terem befogadóképessége.

 

Igen fontos a helyszín kiválasztás. Nemcsak az ételek, italok, a terem díszíthetősége, a terem mérete is meghatározó lehet.

Ha csak lehet, ne vállasszatok olyan helyszínt ahová nem fér be mindenki egy terembe. Gondolok itt arra, hogy a násznép, a tánctér, a zenész, a zenekar felszerelése egy terembe legyen.

Gyakran előfordul, hogy az étterem vezetője bávállal olyan létszámot, mely meghaladja az étterem kényelmes befogadó képességét. Például nyolcvan főt, mikor hetven fő is szűkösen férne el. Nem is beszélve a tánctérről.

A násznép, és a tánctér két különálló helyiségre tagolása mindenképp kerülendő, mert a bulihangulatnak ezer százalék, hogy nem tesz jót.

 

Hangerő az esküvő időtartama alatt

Időnként a kiválasztott helyszínen “elfelejtenek” szólni, hogy a hangerőt a hotelek és panziók esetén a szállóvendégek miatt, illetve valamelyik kötekedő szomszéd miatt este tíz óra után radikálisan limitálni kell. Nekem csak egy mozdulat a hangerő csökkentés, de nem hiszem hogy egy “Sokol” rádió hangerejével, igazi bulis hangulat jön össze.